Cégbemutató:

a kezdetek:

A céget 1991-ben az Aluterv FKI (az egykori Fémkut) Hegesztő Laboratóriumának szakmai bázisából kiindulva alapította három fejlesztő mérnök és egy hegesztő szakoktató. A szakmai tevékenység felölelte az alumíniumipar teljes vertikumában felvetődő hegesztéstechnológiai, és ehhez kapcsolódó anyagvizsgálati kérdések fejlesztési és kísérleti kutatás vonatkozásait.
Évtizedeken át gyűlt a tapasztalat a fémek feldolgozására vonatkozóan nemcsak a kísérletezés, kutatás, fejlesztés, hanem a gyártás üzemi meghonosítása, az oktatás, sőt a különleges gyártás kivitelezése, valamint a javítóipar terén is.

A mai igények jellemzően kevésbé az elméleti kutatásra, sokkal inkább az igényes és különleges termék, technológia, és anyagféleség kérdésköreire irányulnak, így a jelenlegi fő tevékenység is ezekre összpontosít, és az eszközpark is ebbe az irányba fejlődött.

célkitűzésünk:

Célkitűzésünk, hogy partnereinknek abban nyújtsunk segítséget, ami meghaladja a napi rutinhoz szükséges felkészültségét. Ott szeretnénk szolgáltatást nyújtani, ahová már nem célszerű, nem kifizetődő partnercégeink készségeit fölfejleszteni. Bizonyos esetekben viszont éppen mi irányítjuk a kívánt fölfejlesztést, ami után útjára bocsátjuk a közösen megteremtett gyártási kultúrát.

minőségpolitikánk:

Minőségpolitikánk szerint nem elégszünk meg a vevőink által velünk (termékünkkel, szolgáltatásunkkal) szemben támasztott követelmények teljesítésével, hiszen tisztában vagyunk, hogy a követelmények egzakt meghatározása már a problémamegoldás szerves része. Gyártás estén vizsgáljuk a termék teljes életciklusát, javítás esetén az előéletet, a tönkremenetel módját és a további várható igénybevételt. Ezek alapján a megrendelővel közösen mérlegelve határozható meg a teendők módja, sőt műszaki követelményszintje.


A TULAJDONOSOK:

Dr Mórotz Miklós:
Gépészmérnök, okleveles hegesztő szakmérnök, műszaki doktorátusát hegesztéstechnológiai témából szerezte. Mérnöki pályafutását a Fémipari Kutatóintézetben kezdte, melynek Hegesztő Laboratóriumában előbb tudományos munkatárs, majd a Laboratórium vezetője lett.
Ezidő alatt számos tudományos eredmény (doktori disszertáció, publikáció, diplomamunka) és újszerű gyakorlati műszaki megoldások fémjelezték a Laboratórium szakmai munkáját.
Kezdettől fogva a Metalweld Kft ügyvezető igazgatója, aki hosszú idők kutatás-fejlesztési és gyártási tapasztalatait a megrendelők minőségi kiszolgálásának, cégünk felfuttatásának szolgálatába állította.

Huber István:
Gépészmérnök, okleveles anyagvizsgáló szakmérnök, okleveles hegesztő szakmérnök. Szakmai pályafutását a Csepeli Fémmű Anyagvizsgáló Laboratóriumában kezdte, majd pedig a Fémipari Kutatóintézet Hegesztő Laboratóriumának tudományos munkatársa lett.
Itt hosszú időn keresztül a tudományos kutatástól kezdve, a technológiafejlesztésen és oktatáson keresztül, az egyedi prototípus gyártásig széles körben tevékenykedett.
Időközben a Bánki Donát és a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolákon vett részt az oktatásban.
A Metalweld Kft alapító tagja, aki értékes szaktanácsadói tevékenységgel támogatja a cég napi működését.

Dr Karasszon Mihály:
Gépészmérnök, hegesztő szakmérnök, doktorátusát ebben a szakmai műhelyben készítette..
A BME Mechanikai Technológia Tanszékén, majd az Aluterv FKI Hegesztő Laboratóriumában dolgozott, utóbb tudományos munkatársként.
Utána a Huss Gépgyárban hegesztett acélszerkezetek gyártásában szerzett üzemi tapasztalatokat. Az oktatás, kutatás és praxis után a kereskedelembe kerül a Thyssenhez, majd vezeti a képviseletet, minden fémes alapanyag forgalmazásával foglalkozik. A Ferroglobus privatizációja után ott a nemesacélok, nemvasfémek és fényesacélok, hegesztőanyagok termékmanagere.
Ezután a Beroha csőkereskedelmi cég ügyvezetője.
A Metalweldnél eseti konzultánsként működik.